Over onze opvang | Kinderopvang de Bereboot


Over ons

Over onze kinderopvang

De Bereboot verzorgt dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar in verticale groepen. . We hebben twee locaties: De Bereboot en Het Haventje – beide in de Prins Hendriksstraat in Assen. Het werken met verticale groepen is een bewuste keuze en biedt vooral op pedagogisch gebied veel voordelen. Kleintjes komen in contact met kinderen van uiteenlopende leeftijden, wat een positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling. Te vergelijken met een gezinssamenstelling. Van binnenkomst tot de spannende stap naar de basisschool, blijven kinderen op de Bereboot in dezelfde groep. Zo kunnen zij mooie vriendschappen met leeftijdsgenootjes ontwikkelen en een sterke vertrouwensband met de pedagogisch medewerkers opbouwen.

De kinderen komen bij ons in een eigen stamgroep onder begeleiding van vaste pedagogisch medewerkers. Altijd een vertrouwd gezicht dus! Vanzelfsprekend zijn dit betrokken en vaardige professionals. Zij verzorgen de kinderen, begeleiden ze in hun spel en vertroetelen ze natuurlijk zo veel mogelijk.

actieve en educatieve uitjes

Onze aanpak: ontwikkelingsgericht werken

Wij werken met een ontwikkelingsstimuleringsprogramma voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Het programma bevat thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en aanvullende materialen. Ieder thema bestaat uit een inleiding met daarna afwisselde en uitdagende activiteiten, zoals creatieve opdrachten, expressie, dans en muziek, buitenactiviteiten, koken, bakken en rollenspellen. Alle activiteiten zijn toegespitst op de verschillende leeftijden. Zo stimuleren we de volgende ontwikkelingsgebieden:

Daarnaast is het voor kinderen heerlijk om te kliederen met verf en lijm, papier te scheuren en plakken, en met kleine projectjes bezig te zijn. Natuurlijk ontwikkelt elk kleintje zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo, hier passen onze medewerkers de activiteiten op aan.

De allerkleinsten

Kinderen willen nieuwe dingen ontdekken en beheersen; de wil om zich te ontwikkelen en te leren is aangeboren. Een baby bekijkt en ontdekt zijn eigen handjes en voetjes, reikt naar speelgoed om dat te voelen, te “proeven” en zo te ontdekken wat je ermee kan doen.

Op onze kinderopvang werken we babygericht, onze pedagogisch medewerkers hebben hiervoor de opleiding tot babyspecialist gevolgd. We doen kiekeboe spelletjes, spelen met muziekinstrumenten en zitten samen voor de spiegel om te kijken wat er allemaal te ontdekken valt. We noemen dit sensopatisch spel; senso dat zintuigen betekent en pathisch voor beleven. Sensopatisch spel draait om het spelen en ervaren met zintuigen. Baby’s vinden dit fantastisch omdat zij alle zintuigen gebruiken om te ontdekken. Met name de mond helpt hen hierbij. Daarom is het fijn om met hiervoor geschikte materialen te werken, of bijvoorbeeld grotere onderdelen die ze niet in hun mond kunnen stoppen.

De oudere kinderen

Oudere kinderen gaan op onderzoek uit, willen weten hoe dingen werken, hoe ze iets voor elkaar kunnen krijgen en zoeken grenzen op. Dingen uitproberen, daarover praten met andere kinderen of volwassenen en ervaringen uitwisselen. We vinden het belangrijk dat ze dit op hun eigen wijze en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Daarom doen we verschillende soorten activiteiten: puzzelen, liedjes zingen, raadsels oplossen, de natuur ontdekken tijdens het buiten spelen, zelf klei maken of koekjes bakken. Tijdens het vrij spelen leren de kinderen samen te spelen, oplossingen te zoeken en elkaar te helpen. Ter voorbereiding van de basisschool bieden wij vanaf de leeftijd van 3 jaar speciale 3+ activiteiten aan.

Voeding en beweging

Samen gezond eten en drinken! De Bereboot heeft een voedingsbeleid waarin gezondheid centraal staat. Gezond en lekker smikkelen dus. We houden er rekening mee dat onze voeding vers, gevarieerd, vezelrijk en vol vitamines is. Ook bewegen is essentieel voor een gezond leven en voor de jongsten eigenlijk heel vanzelfsprekend. Wij begeleiden ze door ze te stimuleren met leuke activiteiten, spelletjes en speeltoestellen.

Met gezond eten en voldoende beweging dragen we niet alleen bij aan de juiste bouwstenen voor het lichaam, maar ook aan de ontplooiing van andere belangrijke basiscompetenties zoals zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Ouderportaal

Via ons digitale ouderportaal ontvang je als ouder/verzorger alle informatie over de opvang en activiteiten op de groep van je kind. Ook kun je hier extra dagen of afmeldingen doorgeven en is er een digitaal schriftje waarin we belevenissen en foto’s van de kinderen tijdens het verblijf op de Bereboot plaatsen.

Pedagogisch werkplan en beleid

Inspectierapporten
Wil je een rondleiding?

Ja, ik wil een rondleiding