FAQ | Kinderopvang de Bereboot






FAQ

De meestgestelde vragen op een rij.

Rondleiding

Wat houdt een rondleiding in?

Tijdens een rondleiding vertellen onze locatiemanagers meer over de kinderopvang, hoe wij werken en wat je als ouder van ons kunt verwachten. Je kunt de sfeer proeven, je vragen stellen en je ontmoet de pedagogisch medewerkers op de groep. Na de rondleiding krijg je via de e-mail een informatiepakket met onder andere onze prijslijst en het inschrijfformulier.

Eerste periode

Hoe ziet de eerste periode van mijn kind eruit bij jullie?

Om de overgang van thuis naar de kinderopvang zo soepel mogelijk te laten verlopen, houden we een intakegesprek waarin je ons zo veel mogelijk over je kind kunt vertellen, al je vragen kunt stellen en tips van ons krijgt voor een soepele overgang. Voordat de opvang van start gaat, kunnen kinderen in alle rust wennen aan de opvang met drie wenmomenten van ongeveer drie uur. Tijdens het begin van de opvang zal vooral de mentor van je kind de zorg op zich nemen zodat er een goede hechting plaatsvindt.

Indeling groepen

Hoe zijn de groepen ingedeeld?

Wij hebben bewust gekozen voor verticale groepen. Er is toch niets mooiers dan kinderen met en van elkaar te laten leren? De oudste kinderen helpen de jongste kinderen en broertjes en zusjes kunnen gezellig bij elkaar op de groep zitten, net als thuis!

Kan er buiten gespeeld worden?

Zeker! Wij hebben knusse stadstuinen, die we op een leuke manier ingericht hebben om alle kinderen met plezier buiten te laten spelen en ontdekken. Onze nieuwe locatie Het Haventje heeft een prachtig grote groene ontdektuin waar wij met beide locaties gebruik van maken. We spelen minimaal twee keer een half uur buiten, maar bij voorkeur nog meer. Tijdens het buiten spelen is er uiteraard ruimte voor vrij spel, maar ook hier worden de kinderen uitgedaagd door de pedagogisch medewerkers.

Wat zijn jullie openingstijden? Wat als ik ook eerder/later opvang nodig heb?

Wij zijn standaard ruim geopend. Heb je toch eerder of langer opvang nodig? Ook dit is bij ons geen probleem. We berekenen extra uren alleen door aan ouders die er gebruik van maken.

Wat verstaan jullie onder een gezond voedingsbeleid?

Op de Bereboot bieden we kinderen een tal van seizoensgebonden en gezonde voedingsproducten aan, waarmee zij voldoende energie krijgen om te groeien en te ontwikkelen. Denk aan veel gevarieerd fruit en groenten. Daarnaast kiezen we bij beleg voor de gezonde varianten.

Invulling dag

Hoe ziet er een dag bij de Bereboot voor mijn kind uit?

Wij vinden het belangrijk dat kinderen naast de dagelijkse verzorging ook uitdaging krijgen door middel van ontwikkelingsgericht spel. Wij maken gebruik van een methode die geschikt is voor kleinschalige kinderdagverblijven, waarbij geregeld nieuwe thema's voorkomen en kinderen dus veel verdieping aangeboden krijgen. Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo, hierop passen wij onze activiteiten aan.

Baby's

Hoe gaan wij om met baby's?

Wij werken op de Bereboot en het Haventje kindgericht: we geven kinderen wat zij nodig hebben aan liefde, voeding en slaap. We kijken en luisteren naar baby's door middel van de Dunstan babytaal-methode en spelen in op hun behoeftes. Pedagogisch medewerkers hebben hiervoor de opleiding tot babyspecialist gevolgd. Wanneer baby's wat ouder worden, zien we vaak meer behoefte aan een vast ritme, ook hier passen we ons op aan.

Hoe werkt het slapen op de Bereboot?

Kinderen krijgen bij ons een vast bedje. We gebruiken een plattegrond voor de slaapkamers, dit is voor alle pedagogisch medewerkers duidelijk en overzichtelijk. Naar bed gaan is bij ons een gezamenlijke onderneming. De kinderen worden voorgelezen om zo hun rust al te vinden en vervolgens lekker naar bed gebracht te worden. Ook hebben wij rustgevende slaapmuziek. De slaapkamers worden door ons gecontroleerd met babyfoons en camera's en we nemen ook geregeld een kijkje bij de kinderen, uiteraard zachtjes.

Hoe ziet het team eruit?

Op onze beide locaties werkt een vast team van pedagogisch medewerkers. Bij ziekte vervangen we elkaar onderling.

Welke scholing hebben de pedagogische medewerkers?

Onze pedagogisch medewerkers hebben een opleiding afgerond die vereist wordt voor het werken in de kinderopvang. Ook hebben ze de opleiding tot babyspecialist gevolgd.

Vanuit de wet IKK wordt verwacht dat alle kinderopvangorganisaties scholing bieden voor verdieping en verdere ontwikkeling. Wij hebben daarom een online scholings- en coachingstraject en een eigen coach voor elke pedagogisch medewerker.

Contact over kind

Word ik geïnformeerd over wat mijn kind doet en hoe het met hem/haar gaat?

Ja, hiervoor gebruiken wij een ouderportaal waarop we met elkaar kunnen communiceren. Ook extra dagen aanvragen en vakantie doorgeven is hiermee zo gedaan. De pedagogisch medewerkers schrijven een algemeen dagverslag en voor kinderen tot één jaar wordt ook een privéschriftje bijgehouden. Verder sturen wij geregeld foto's via het ouderportaal. Er is toch niets leukers dan in je pauze even te kijken wat je zoon of dochter allemaal uitspookt op de kinderopvang?





Wil je een rondleiding?

Ja, ik wil een rondleiding